сряда, 25 април, 2018
0

Самурай разрязва куршум на две със сабята си (видео)

Има някои неща, които сме свикнали да виждаме само и единствено във филмите със супергерои, като например разрязването на куршум на две с помощта на сабя. Модерният самурай Исао Мачи обаче доказа, че няма нищо невъзможно. Със своя меч той е способен да отблъсне сачма от въздушна пушка, летяща към него с впечатляващата скорост от 322 км/ч, съобщава OddityCentral.

Исао Мачи е директор на училище за самураи и с уменията си дава страхотен пример на своите ученици. Благодарение на невероятната си координация между ръце и очи и бързите си реакции, той наскоро постави нов световен рекорд за Гинес.

 

Исао Мачи успя да разреже на две сачма от въздушна пушка, изстреляна срещу него от разстояние от около 70 метра и летяща със скорост 322 км/ч. Цялото действие бе заснето от холивудски режисьор и специална камера, правеща записи с 250 пъти по-бавно от нормалните камери.

 

Присъствалите на поставянето на рекорда са категорични, че за времето, през което сачмата бива изстреляна и отблъснато от самурая, повечето хора биха могли единствено да осъзнаят, че е било стреляно срещу тях, но не биха могли да реагират по никакъв начин. Нещо повече – летящата сачма не може да се забележи с човешко око. Исао Мачи обаче не само я вижда, той замахва с меча си и я разцепва на две.

 

Вижте видео с демонстрация на невероятното умение на модерния самурай:

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™