петък, 25 май, 2018
0

Кърджали все още далеч от грипната епидемия?

Много кърджалийци се лекуват сами и не може да се установи  колко точно са болните от грип в региона. Това отговориха от Регионалната здравата инспекция в Кърджали на въпрос на читатели защо в сайта на институцията данните  за  процента  на   заболелите са от  27 декември миналата година.

Директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев   потвърди, че все още  данните  при тях не са актуални и са  на база 158 случая на 10 000 жители. Наблюдават се 4500 кърджалийци от подбрани лекарски практики. Актуални данни ще има  едва в понеделник. Тогава ще  се знае и дали в Кърджали върлува грип „Хонконг“ или  има друг щам. Д-р Виктор Кирчев добави, че РЗИ засега няма да обявява  грипна епидемия,  за това  е нужно да бъдат отчетени 200 болни на 10 0000.

Днес бе обявено, че 5 и 6 януари (четвъртък и петък) ще са  неучебни дни за цялата страна със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™