четвъртък, 24 май, 2018
0

Караянчева: Солисти търсят в операта, време е да се държим като добре сработен оркестър

Народното събрание откри зимната си сесия с в деня на откриването на българското председателство на Европейския съюз.

„В деня, в който България официално поема Председателството на Съвета на ЕС нека си дадем сметка, че ние сме националният отбор на България и нашите действия и послания, които излъчваме ще формират нагласите на европейския елит“, каза в приветствието си председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Трябва да бъдем единни. Да загърбим вродения си нихилизъм и агресивно отрицание. Солисти търсят в операта. Крайно време да се държим като добре сработен оркестър. Нека бъдем по-смирени и работим за гражданите „, каза Караянчева.
„Нека си пожелаем конструктивизъм, чувство за общност, повече резултати и по-малко проповеди от парламентарната трибуна“, заяви тя.

„Да погледнем на европредседателството не като фон за ляв или десен популизъм, а като повод за сближаване, не за противопоставяне. Да загърбим вродения си нихилизъм, агресивно отрицание, солисти търсят в операта – българският парламент е крайно време да се държи като добре сработен оркестър“, посочи Цвета Караянчева.

„В първия парламентарен ден от новия политически сезон ви поздравявам с настъпването на новата 2018 година. Пожелавам Ви здраве, разбирателство, консенсус, доверие и повече продуктивни дебати и сближаване на позициите по ключовите за страната ни въпроси“, коментира председателят на парламента и пожела на депутатите новата 2018 година да бъде доброплодна и благопреуспяваща“, каза още тя.

Управляващото мнозинство отхвърли искането на опозицията да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за криминогенната обстановка в страната в началото на годината.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени