четвъртък, 24 май, 2018
0

ДПС атакува БСП: Нямат коалиционна култура на опозиция

Ще подкрепим вота, ще гласуваме против правителството, обаче с нашите мотиви, заяви Йордан Цонев

Ще подкрепим вота, ще гласуваме против правителството, обаче с нашите мотиви, заяви Йордан Цонев от ДПС и атакува БСП, че нямат коалиционна култура на опозиция.
Така зам.-председателят на партията коментира решението на социалистите да внесат вота на недоверие срещу кабинета сами, а не заедно с ДПС, както се бяха разбрали в края на миналата година. Темата ще е провал в борбата с корупцията.

„Имаме решение за вота на недоверие и то много отдавна, взето на нашия най-висш форум между две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един вот, а за вотове, и добре обосновано. Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Днес разбрахме, че БСП вчера на свой форум са взели решението да внесат вота сами. Днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това решение. Вие преценете какво е това действие“, коментира още Цонев пред журналисти, цитиран от „Фокус“.

„Защо това действие на БСП доказва правотата на Ахмед Доган – ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението. Изкушавам се да кажа, че това решение на БСП доказва правотата в думите на Ахмед Доган. Думите му са снимка на политическата ситуация в страната. Те не предизвикват тази ситуация, а са констатация каква е тя“, добави той.

В отговор на въпрос дали ДПС се разграничава от мотивите на БСП за вот на недоверие Цонев отговори, че още не са ги видели.

„Нямаме достатъчно депутати да внесем самостоятелно вота на недоверие. Във всички вотове на недоверие, които ще бъдат внесени, съобразно решението ни, ако не вземем друго, ще гласуваме срещу кабинета с наши мотиви и обосновка“, подчерта обаче депутатът.

По-рано лидерът на социалистите Корнелия Нинова коментира, че са взели това решение заради две принципни различия след речта на Ахмед Доган. Първото, с което от левицата не са съгласни, е, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. А второто е призивът да се пази стабилността и на страната, защото от БСП смятат, че основният й генератор е именно правителството на Бойко Борисов.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени