петък, 25 май, 2018
0

Прокуратурата подхвана тютюнопушенето на закрити места. В Кърджали нарушители няма

По разпореждане на Апелативна прокуратура – Пловдив, в изпълнение на указание на Върховната административна прокуратура, бе извършена проверка за спазване на изискванията на Закона за здравето за забрана за продажбата на алкохол на непълнолетни и тютюнопушенето в закрити обществени места, както и за спазване на санитарно-хигиенните условия в дискотеките. Инспекцията се извърши по реда на чл. 145, ал.1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чрез съвместни действия с  Регионалните здравни инспекции и Районните управления на полицията.

На територията на апелативния съдебен район, който включва регионите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пазарджик и Кърджали, са били проверени общо 645 търговски обекти и заведения – в област Пловдив – 199, в област Стара Загора – 23, в Пазарджик – 20, Хасково – 213, Кърджали – 72, Смолян – 118. Констатирани са общо 28 нарушения на чл.54 и чл.56 от Закона за здравето, свързани със забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и на тютюнопушене на закрити обществени места. Издадени са 25 акта за установяване на административно нарушение срещу физически лица и един на юридическо лице.

Общо изготвените наказателни постановления са 12 и са връчени 11 предписания на собственици на търговски обекти и заведения.
За област Пловдив са били съставени 11 акта за административни нарушения спрямо 11 лица за неспазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места. Издадени са седем предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене.
За област Пазарджик са констатирани две нарушения за тютюнопушене от клиенти на заведения, съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лева.

В област Хасково са съставени седем акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места, а в област Смолян – пет акта за същото нарушение.

В областите Стара Загора и Кърджали не са констатирани нарушения.
Проверката е извършена през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. , като инспектиращите са установили, че нарушенията по горепосочените текстове от закона са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди, което е следствие на засиления контрол.

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен

  17.01.2017 at 13:10

  Това е смешно, не се излагайте да пишете глупости.В част от заведенията се пуши от сутринта, а в другите вечер след 22.00ч. раздават чашки вместо пепелници.Има и малко заведения в коита забраната се спазва и това не е намалило клиентелта им :).

  0
 2. Nurgin Osman

  13.01.2017 at 07:30

  това виц ли беше?

  0
 3. Bahri Rasim

  12.01.2017 at 15:57

  KIDE STE PROVERİLİ ? ! ?

  0
 4. Mümün Mehmed

  12.01.2017 at 11:23

  Narushiteli nyama kakto vinagi pık se pusat vıtre navsyakıde kak nyama narushiteli neznam interesno

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™