събота, 23 юни, 2018
0

В село Конево отбелязаха 121 години от рождението на Гео Милев

Днес се навършват 121 години от рождението на Гео Милев. Седмицата преди патронния празник на ОУ”Гео Милев” в село Конево беше празнична за цялото село. Училищното настоятелство, Училищният ученически съвет и педагогическата колегия успяха да мобилизират учениците и родителската общност и преобразиха училището. Ден след ден вълнението градираше, избухваха емоции.
Седмицата започна с конкурса за художествено четене с първенец Есин Еркан от пети клас.
Следва тържественият час на класа”Нашият патрон” във вторник.
В сряда кулинарните умения на майки и баби използваха сладки съблазни и изкушения с благородна цел. Благотворителният базар превърна всяка класна стая в сладкарски щанд. Специално избрана комисия от майки и членовете на училищния здравен съвет оцени съревнованието между класовете по най-много събрани средства на ученик, най-добре подреден и украсен щанд, най-добро предлагане на продуктите. Децата събраха 210 лева. Училищният клуб ”Млади приятели на БЧК” ще продължи дарителската акция под надслов „Дари радост”и в селата Страхил войвода, Висока поляна и Долище, от където са голяма част от учениците. Събраните средства ще връчат родители и деца на Дом Майка и дете в град Кърджали, а за Дневен център „Надежда” е подготвен голям подарък от играчки, лакомства и дрехи.
Четвъртъкът поднесе невероятни преживявания за деца учители, родители. Кръжок „Млад фотограф” с ръководител дългогодишният възпитател и страстен любител-фотограф Неджатин Хасан преобрази училището в пъстра фото-галерия. Над 100 фотографии, тематично подбрани и естетически подредени в шест раздела припомниха моменти от историята на училището, първенци в състезания и конкурси, моменти от екскурзии и лагери, от живота на полуинтернатните групи . При откриването на фото-изложбата директорката на училището  Гюсюм Раим благодари на младите фотографи за положения труд, а  Неджатин Хасан напомни постигнатите успехи на фото-кръжока на областни и национални състезания и конкурси. Завършекът на празничната седмица постави училищното тържество с награждаване на първенците в олимпиади и конкурси.
Така за пореден път в ОУ „Гео Милев”, село Конево се утвърдиха традициите и партньорството на училище и семейство за осъществяване на добри каузи.

Елена Топалова

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени