петък, 25 май, 2018
0

В края на 2014 г. започва строителството на обходния път на Кърджали?

Възможно е  до края на 2014 г.  да започне строителството на първия етап от обходния път на Кърджали, обяви днес областният управител Бисер Николов.  Идейният проект е  готов, очаква се през февруари да бъде готов работния проект за трасето. Предстои среща в агенция „Пътна структура”,  за  да се уточнят параметрите.  Общата стойност на проекта възлиза на 240 милиона лева. Средствата ще са от Оперативна програма „Транспорт” .

Обходният път ще пренасочва автомобилите от Хасково към село Черна скала, ще заобикаля Кърджали от изток, минавайки  край  кариерите на „Бентонит“, а оттам с „детелина“   ще преминава над Оловния завод на ОЦК ще пресича язовир „Студен кладенец“ , след промишлена зона Юг ще се включва в пътя за Момчилград.

Първият етап от строителството включва изграждане на трасето от ОЦК, ще има мост през  язовир „Студен кладенец”, след това продължава  през Долна и Горна Гледка и  ще излиза при бетоновия възела на „Устра” по пътя за Момчилград.

Вторият етап  изграждането на  пътя от Черна скала  през кариерата на „Бентонит“до кръстовището за ОЦК.

Обходният път ще е с дължина около 14 км. и ще отвежда транзитния трафик извън центъра на града. Той е част от транспортния коридор №9 от Северна Европа към пристанищата на Бяло море.

Експертния съвет при Агенция „Пътна инфраструктура“  е обсъдил  два идейни варианта. Първото предложение на фирмата – изпълнител „Пътпроект“ е бил за изграждане на обходен път на обща стойност 188 млн. лв.  Включва 5 виадукта, 10 надлеза, 12 подлеза и мост с дължина близо 1 км. над язовир „Студен кладенец“. Той е възприет с резерви от членовете на съвета. Те са предпочели втория вариант за трасе при условие, че се избегне заложеният виадукт с впечатляващите размери от 6 м. дължина и 70 м. височина.

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен...

  04.02.2014 at 21:45

  по гоогле мапс не се прави обходен път , тази червена линия дет са я начертали е абсолютно и г**а да си скъсат е невъзможно да се реализира .

  0
 2. Анонимен...

  04.02.2014 at 19:30

  DRIN DRIN

  0
 3. Анонимен...

  23.01.2014 at 12:32

  absurd da go napraviat v blizkite 10 godini

  0
 4. Кирковчани

  23.01.2014 at 00:30

  А тази глупава чупка, долу до бетоновия възел "Устра" защо е … Толкова ли няма истински вариант с прав и безконфликтен начин…

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™