вторник, 19 юни, 2018
0

РЗИ:Починалият от кучешка тения мъж не посещавал две години личния си лекар

Приключило е епидемиологичното проучване на случая с починалия от кучешка тения мъж от кирковското село Шопци, съобщават от РЗИ. Сигналът за смъртта на Ремзи Хасан е постъпил в РЗИ на 23 януари 2014 г. от  отделение „Съдебна медицина” към МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски”АД. Тя е вследствие на спукана ехинококова киста с локализация в черния дроб.

 Съдействие при епидемиологичното проучване оказаха д-р Емел Фърънджъ – личен лекар на починалия младеж, Гюлюзюр Ахмед – фелдшер към АИПМП в с.Чорбаджийско, фелдшера от Филиала на СМП в с.Чорбаджийско Шереф Мехмед и Ахмед Мюмюн – кмет на с.Шопци.

 Личната лекарка на мъжа съобщава, че от 2 години той не е посещавало медицинската й практика, защото не е бил в страната.  Според майката на Ремзи Хасан синът й е бил здрав, без никакви оплаквания от завръщането си от Англия през ноември.

Няколко дни преди смъртта си мъжът споделил с приятели, че се чувства отпаднал, без сили, с главоболие и болки в корема. На 22 януари 2014 г. губи съзнание в жилището си. До пристигането на спешна медицинска помощ за съдействие в 18.59 ч. е извикан фелдшер от село Шопци.  По данни на фелдшера състоянието на Ремзи Хасан е било тежко.

Пристигналият екип на ФСМП констатира липса на съзнание, зеници без реакция, липса на вербален отговор, съвсем слабо дишане, посиняване. Направен е сърдечен масаж и обдишване – дефибрилатор. Смъртта е констатирана в 19.20 ч. във ФСМП с.Чорбаджийско.

На личния лекар на Ремзи Хасан е връчено предписание за провеждане на профилактични прегледи и изследвания за ранно откриване и диагностициране на ехинококоза сред близките от семейството.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени