вторник, 19 юни, 2018
0

До 5 см е снежната покривка по най-високите места в община Момчилград

Нормална е зимната обстановка в Момчилградско. Всички пътища на територията на общината са проходими и няма населени места без ток и вода, съобщи Милко Димитров, специалист „Гражданска защита” в община Момчилград. До 5 см е снежната покривка в най-високите райони на общината и засега не се налага почистване със снегорини. Автобусите и влаковете се движат по график. Нормално протича учебния процес във всички училища.

Дежурни екипи с 22 снегопочистващи машини и пясъкоразпръсвачки следят зимната обстановка. Специализирана машина на общината и работници почистват тротоари и заледени места с цел безопасното движение на пешеходците.

Кметове на населени места и кметски наместници са уведомени, че  жители, които са на хемодиализа, при влошаване на атмосферните условия и при необходимост, ще бъдат извозени до МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” и МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

Горещият телефон на община Момчилград за сигнали от граждани е 03631/6527. При бедствия гражданите могат да звънят на телефоните: 0889484722, 0887304971 и 03631/88-63.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени