сряда, 23 май, 2018
0

Търсят най-добрия млад шофьор в България

„Пътна полиция“  е партньор в конкурса „Най-добрият млад шофьор в България“. Инициативата се провежда за пръв път у нас по идея на FIA и СБА, съвместно с представители на държавата, неправителствения сектор и бизнеса. Състезанието цели да насърчи най-отговорните млади шофьори в България, които са и една от най-уязвимите групи, каза по време на пресконференция началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.

Записването на всички желаещи е възможно от днес. То ще става на сайта www.mladshofior.bg. В състезанието могат да участват млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени наказания по Закона за движение по пътищата. То ще се проведе в два кръга. Първият е вече в ход. От днес до 27 април всеки участник трябва да се запише на сайта на събитието и успоредно с това да реши тест, в който има въпроси от ЗДвП.

Вторият етап ще се проведе на 12 май на пистата Дракон в пловдивското село Калояново. Там ще бъдат изпитани уменията на състезателите на пътя. Най-добре представилият се ще бъде обявен за Най-добър млад шофьор на България и получи като награда една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™