петък, 20 април, 2018
0

Преизбраха Изет Шабан за общински председател на ДПС в Ардино

Изет Шабан единодушно бе избран втори мандат за председател на общинската организация на ДПС в Ардино за следващите три години. Той бе единствен кандидат за поста. Получи подкрепата на 176-те делегати на Деветата редовна общинска отчетно-изборна конференция в събота.

Гости на форума бяха съпредседателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ, народните представители инж Ердинч Хайрула, Салиха Емин, евродепутатът Неджми Али, изпълняващият длъжността областен председател на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Тук бяха още основателите на ДПС в Ардино Али Дурмуш, Мюмюн Рамадан, Неджатин Рюстем, Ахмед Алиев, Назиф Садеттин, Реджеб Еминов, Мюмюн Мехмедов. Събитието уважиха и бившите председатели на Общинския съвет на ДПС в Ардино Айдън Серкан, Рашид Бекир, Юксел Исмаил.

Конференцията започна с изпълненията на химните на Република България и на Европейския съюз.

В отчетния си доклад Изет Шабан заяви, че вече 26 години ДПС като демократична либерала партия се грижи неизменно за правата, свободите, сигурността, благото на своите избиратели и симпатизанти. Той направи подробен анализ на изминалия тригодишен период, акцентирайки върху проведените два предсрочни парламентарни избора, избори за Европейския парламент и местни избори. Посочи, че въпреки атаките срещу ДПС на национално ниво от политическите партии и използването на лостовете на властта на общинско ниво от страна на ГЕРБ, общинската организация на ДПС в Ардино е показала сплотеност, единност и отговорност. „През този период ние постигнахме най-добрите изборни резултати, благодарение на добрата ни стратегия и работа в екип”, заяви Изет Шабан.

Oт трибуната общинския лидер на Движението подчерта още, че се очертава по-труден три годишен хоризонт пред партийната организация. „Трябва максимално да сме мобилизирани като един екип и да бъдем винаги с крачка напред пред събитията. Не трябва да забравяме, че динамично развиващите се политически събития жестоко наказват изоставащите и несъобразяващите се с реалностите. Нека и за напред да бъдем единни, толерантни, решителни и последователни, за да бъдем успешни”, заяви Изет Шабан. От името на Общинския съвет на ДПС и от свое име той изказа сърдечните си благодарности на членовете и симпатизантите на Движението за положените усилия през отчетния период и за утвърждаването на многохилядната и представяща в най-голяма степен етносите, българска партия – Движението за права и свободи. „Вярвам, че ще излезем от този форум още по-сплотени и уверени в себе си, с ясна визия и силна воля за разрешаването на проблемите както на населението и населените места в Ардинско, така и за развитието на общината и партийната ни организация”, заяви в края на своя отчет Изет Шабан.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад отбеляза, че през отминалия мандат общинското ръководство е реализирало повече от 50 проекта на обща стойност за около 30 милиона лева. Реконструирани и рехабилитирани са пътища и улична мрежа, изградена е спортна и социална инфраструктура, паркове, площади. Той запозна присъстващите с основните приоритети на общинското ръководство през следващите години и с бъдещите проекти, които ще се реализират на територията на общината.

„ДПС има своето бъдеще. Аз вярвам в това. Вярвам, че ДПС ще бъде онази партия, онзи жив организъм, онази идея, която няма да изгасне”, каза в своето обръщение към присъстващите в залата изпълняващият длъжността областен председател на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че през годините ДПС е подложено на много предизвикателства и трудности. „От ръководния състав на партията досега най-малко четири политически проекта са произлезли, но нито един от тях не показа устойчивост. Надявам се, че ДПС с всички свои членове и симпатизанти и този път ще запазят онова единство, онази вяра, която ще ни опази. Ние повече от всякога се нуждаем от единство, защото то ни прави силни”, каза още инж. Хасан Азис.

Евродепутатът Неджми Али поздрави общинската структура на ДПС в Ардино за координираните им действия през изминалия отчетен период. Той посочи за пример община Ардино, както за усвояването на средства от оперативните програми, така и от програмата „Лидер”, която дава възможности за реализиране на малки проекти.

„Нека опитът на Община Ардино да бъде използван за развитието и управлението на другите общини в национален мащаб”, каза още Неджми Али.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави членовете и симпатизантите на Движението в Ардино от името на цялото централно ръководство на ДПС и почетния председател д-р Ахмед Доган. В своето приветствие той подчерта,че онези ценности, които ДПС вече 26 години изповядва, още по-актуални са днес. „Подмяна няма да има, подновяване ще има, с което ние ще бъдем още по-силни в устояването на нашите ценности. Аз вярвам във вас, вярвам в Движението за права и свободи, вярвам в по-доброто бъдеще и в и със ДПС”, заяви от трибуната Мустафа Карадайъ.

Делегатите избраха нов 21-членен общински съвет на ДПС, който се определи след таен вот. Конференцията излъчи и 44 делегати за областната конференция на ДПС в Кърджали, която ще се проведе в края на март.

Гюнер ШЮКРИ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™