петък, 23 март, 2018
4 536

В Кърджали представиха туристически регион Родопи

Областна администрация Кърджали бе домакин на работна среща за представяне на туристически регион Родопи. Тя бе открита от заместник областните управители на Кърджали и Смолян – Румен Младенов и Тодор Бозуков. В събитието взеха участие представители на местната власт, неправителствените организации и бизнеса. Родопи е един от деветте туристически региона в България, дефинирани с промените в  Закона за туризма.

В него попадат 28 общини на територията на 5-те области в обхвата на Южен централен район. За негов център е определен Смолян. Обособяването му ще позволи да се повиши конкурентоспособността на туризма в планината, да се предлага по-широка гама от регионални туристически продукти и да се подобри взаимодействието между  общините и предприемачите в туризма, обясни Тодор Бозуков. Целта е да се приобщят повече туристически сдружения, НПО, местна власт, хотелиерски и ресторантьорски асоциации и др., а държавата да оказва подкрепа.

Родопи ще бъде първият туристически регион в страната. Туристическото райониране ще отчита териториалната специфика на отделните области. Ще се насърчават регионалната туристическа политика и ефективен маркетинг, който да направи туристическите райони разпознаваеми и успешно да ги промотира на вътрешния и международния пазар.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™