понеделник, 18 юни, 2018
0

Обвинението: Нурсен Христов съзнателно се е превърнал в убиец

© Снимка: Кърджали НЮЗ

Нурсен Христов съзнателно се е превърнал в убиец. Това е мнението на окръжния прокурор Желязко Стефанов. Момчето е регистрирано в Детска педагогическа стая през миналата година. В „актива“ му има две кражби – на монети от кафеавтомат през 2014 година и на хранителни продукти от хипермаркет в съучастие с други момчета.
Нурсен е отглеждан само от майка си. Той е лекомислен, податлив на чуждо влияние. Липсва му родителски контрол. Приятелите му са с престъпни прояви, водят се на отчет в Детска педагогическа стая, посочи прокурорът.
На 8 февруари като непълнолетен, съзнавайки какво извършва, умишлено умъртвил Михаил Христов – Махмуд, прострелвайки го в гърба, твърди обвинителят. Нурсен притежавал два нерегистрирани пистолета и 10 патрона. След престъплението изхвърлил единия пистолет близо до мястото, където стрелял.
Тепърва ще се правят експертизи на оръжията – балистични и ДНК. На този етап не може да се отговори на въпроса дали това са газови пистолети, преправени на бойни. За мен това са бойни пистолети, каза Стефанов. Предстои да се изследва и психологичното състояние на момчето.
Обоснованото предположение за извършването на две престъпления – предумишлено убийство и незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси се потвърждава от самопризнанието на момчето, свидетелските показания, както и това, че е разпознат от очевидец. фактите.
„Обвинението почива на доказателства, а от тях се установява време за подготовка за извършване на престъплението, за обмисляне. За това именно обвинението е за предумишлено убийство”, каза прокурор Стефанов.
Той поиска постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“ заради възможността Нурсен да извърши друго престъпление или да опита да се укрие.
По закон предумишлено убийство, извършено от непълнолетен се наказва със затвор от 5 до 12 години. За притежаване на огнестрелно оръжие наказанието е затвор до 3 години.

КърджалиНюз

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™