четвъртък, 24 май, 2018
0

Внасят закон за връщане на казармата

Проектът е за задължителна 6-месечна наборна служба

Проект за  задължителна 6-месечна наборна служба ще бъде внесен в парламента. Още 6 месеца пък ще могат да служат онези, които пожелаят да изкарат сержантска школа или школа за запасни офицери. Инициаторът на идеята за въвеждане на наборна служба е Красимир Каракачанов . По законопроекта се работи и до месец-два ще го внесе в Народното събрание.

Това е тъй наречената “доброволческа служба”. Чрез нея ще се придобиват допълнителни умения, защото армията не е само войници, трябва да има и команден състав, коментира заместник-председатерлят на парламента.. Пак на доброволен принцип той ще заложи в проектозакона правото и на жените, ако пожелаят, да изкарат 6-те месеца наборна служба.

“Защо да не е и за жени, след като служат и сега в армията? Разбира се, не ги разглеждам като пехотинци, които търчат с автомати”, добави съпредседателят на Патриотичния фронт. Според него жените могат да бъдат полезни в медицинските части и в ракетни войски, например.

Каракачанов напомни на скептиците, които не гледат сериозно на неговата идея, че така са реагирали и миналата година, когато пръв е призовал армията да иде да пази границата, а днес това бе прието и гласувано от парламента. “Сега казвам, че  ще се стигне дотам да възстановим наборната военна служба. И ще го приемат, нямат избор”, пророкува той.

Каракачанов посъветва още военния министър Николай Ненчев да не се пази да произнесе фразата, че армията ще стреля по нарушители на границата. “Армията стреля, тя затова е въоръжена институция, както и полицията. Ако се наложи, трябва да използва оръжие. Това оръжие е дадено не за да се разнася като тояги, а да се използва по предназначение и според закона“, категоричен е той.

5 коментара

5 коментара

 1. Тигрите на Родопа планина

  24.02.2016 at 18:42

  ОСТАВКА на националните предатели,мекерета,некомпетентни политици и народен съд и на бесилото …

  1
 2. Анонимен

  19.02.2016 at 11:02

  И с казарма и без казарма нищо няма да се промени. Пак търсят от къде да лапат политиците.

  -1
 3. Анонимен

  19.02.2016 at 10:30

  разрушихте казармите, разбихте армията, сега ще правите наборна служба. Аре сиктир. Малко последователност в тая политика, идиоти!

  0
 4. Анонимен

  19.02.2016 at 09:42

  Крайно време е!

  1
 5. Анонимен

  18.02.2016 at 17:37

  АМАН ОТ ПСЕВДОПАТРИОТИ!

  -1

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени