вторник, 19 юни, 2018
0

Хасан Азис: В Кърджали ще е тежката битка за България

Познати лидери и нови лица са в палитрата на 19-те политически листи, които ще си оспорват вота на избирателите в Кърджалийска област.

Няма екзотични фигури, артисти или журналисти, но се очертава тежка битка за гласовете.

Довчерашните съратници – лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ и на ДОСТ Лютви Местан, на тези избори са твърди опоненти.

Цвета Караянчева очаквано води листата на ГЕРБ.

БСП прати журналиста и член на ръководството Александър Симов за свой „ракетоносител“.

Вторият в листата на ДПС – зам.-председател и кмет на Кърджали Хасан Азис. „В Кърджали ще е битката за България“, заяви той за Епицентър.бг.

Трета след Азис е бившата директорка на РЗОК и сега управляваща местния клон на Dbank Адлен Шефкет, следвана от Ерол Мехмед от Момчилград, представляващ квотата на алианската общност. Бизнесменът Альоша Синабов е на 5-а позиция, излъчен от помашката общност, следван от Метин Байрамали /председател на Общинския съвет в Крумовград/, областния лидер на младежите в ДПС Байрам Байрам, Сейфи Мехмедали / председател на Общинския съвет в Джебел/, Ахмед Моллахасан от Кърджали и на последното 10-о място е зам.-кметицата на Кирково Валентина Димитрова.

Листата с кандидатите на ДПС за 44-ия парламент бе донесена буквално от манифестация – многобройна делегация, оглавена от Хасан Азис, пристигна пеш от офиса на областното ръководство до Дома на културата, където се помещава РИК, а залата се оказа тясна да побере внушителното присъствие.

„Листата е достатъчно знакова, в нея трябва да се видят основните послания на ДПС. Председателят Мустафа Карадайъ е водач на листата. На второ място, кърджалийската листа е кардинално променена – с много знаци и много послания. Председателят на партията е в Кърджали, това е достатъчен знак. Има нови имена и нови лица – това също е един знак. Представителството на различни групи и етноси е също един добър знак. Има още един знак, който трябва да се види в тази листа – това е знака на единството и толерантността“, заяви Хасан Азис. Първоначално листата е била с имената на над 100 души, но след разширеното заседание на Областния съвет е редуцирана до 52 и по традиция всички те са минали през централното сито, за да се посочат най-подходящите 10.

„Всички тези хора са достойни да бъдат в тази листа, дори и да я оглавяват. В нея има свежест, експертност и се надяваме не само с листата, но и с тези хора, които бяха номинирани, заедно с тях да направим една успешна кампания. Всички партии, които участват и са регистрирали листа в РИК, за нас са еднакво силни като опоненти. Кой е най-силният, ще стане ясно на 26 март“, заяви областният лидер Изет Шабан.

Областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева с опит от последните 3 Народни събрания и за трети път водач на листата, а регистрира в РИК. На втората позиция след нея е ортопедът-травматолог д-р Спас Пасев от Кърджали, следван от икономиста и общински съветник Дамян Кьосев от Кирково и директор на дирекция в Областната служба по земеделие, 4-а е финансистката и общински съветник в Черноочене Леман Али. На 5-о място е Венета Добрева от Крумовград, инспектор в РИО на МОН, следват социалната работничка от Джебел Васвие Хасан, адвокатът от Кърджали Николай Маргаритов, финансистът от Момчилград Мехмед Хасан, студентката Антония Костова /на 23 г. На последното 10-о място е бившият зам.-министър на здравеопазването д-р Адам Персенски от Ардино.

Водач на червената листа е Александър Симов, когото бившият депутат Милко Багдасаров определи като „млад, напорист човек, патриот“. „Втора е Петя Михалевска, която носи каузата на баща си Димчо Михалевски и е пряк потомък по майчина линия на Капитан Петко Войвода. И останалите в листата са хора, милеещи за националната кауза като общинският председател Георги Кючюков, Петър Петров, Константина Солакова, Венелин Башев, Станимир Сталев и жените-социалистки Мариана Ликова и Теодора Каракостова“, коментира Багдасаров. Той самият е на последната 10-а позиция.

„Нашият основен враг е ДОСТ, от който очакваме да докара 144 автобуса с избиратели, окичени със знамена. Това е формация ,която ще се опита да прокара чужди интереси по време на кампанията“, подчерта той. И допълни, че желанието на номинираните, както и на цялата областна структура на БСП е да се обърнат към всички патриоти за подкрепа. От думите му стана ясно, че социалистите се борят за един от 5-те възможни мандати.

Лидерът на ДОСТ също регистрира листата, но не в присъствието на медиите. Пръв е лидерът Лютви Местан, бившият председател на Висшия съвет на мюсюлманите у нас Шабанали Ахмед е втори. Той бе депутат от ДПС, но след отлюспването на Местан го последва и продължи да работи като независим депутат. И след предизборния сбор на ДОСТ и основаната от Касим Дал партия НПСД, листата бе разпределена между двете политически сили. Трети в нея е областният координатор на партията на Дал – Тасим Тасим. Следват секретарката в общинския офис на ДОСТ в Кърджали Мехриджан Изет, Хикмет Сюлейман, Нефиде Наим, Исмаил Кьосеюмер, Фатме Ахмед, Беркант Ходжа и Неждет Хабибов. Заради проблем с адресната регистрация дясната ръка на Местан – Мехмед Ходжа, не намери място в листата.

КП “Нова република” регистрира листа със 7 имена – първи е Радослав Милев, общински съветник в Кърджали, бизнесмен, следван от директора на Астрономическата обсерватория в града Агоп Киркор Узунбохосян, Елена Шукерска, д-р Иван Бамбалов, Атанас Атанасов, Велин Стефанов и Стоян Стоянов.

Партията на Христо Иванов „Да, България“ също се състезава за вота на Кърджали с учредителя на КТ „Подкрепа“ Пламен Даракчиев и еколога Тома Белев.

Водач на листата на новородената коалиция „АБВ – Движение 21“ е Павел Кралев, лидер на партийната структура в Кърджали, юрист.

След него се нареждат Любомир Първанов /Движение 21/ от Кърджали, Бойка Арабаджиева /АБВ/ от Кирково /бивш зам.-областен управител/, Делчо Петков /АБВ/ от Кърджали, Генади Андреев /Движение 21/ от Кърджали, Мюмюн Сюлейман /независим/ от Кърджали, Денислав Орлов /Движение 21/ от Кърджали и Тонка Тодорова /АБВ/ от Крумовград.

Обединените патриоти от Атака, НФСБ и ВМРО влизат в битката с листа от 5 кандидати. Тя се оглавява от д-р Христо Деянов, водещ на предаването „Здравословно“ в тв СКАТ, следван от общинския лидер на Атака Георги Чичев, на ВМРО Иван Зафиров, журналистката от местното бюро на тв СКАТ Ирина Мухтарова и Христина Стойкова, юрист от Атака.

http://epicenter.bg

5 коментара

5 коментара

 1. Mehmedali Rashid

  23.02.2017 at 13:04

  Хайде да видим кой ще захапа кокъл’а с милионите :))))

  0
  • Lainey

   27.04.2017 at 14:33

   I di;87#n21&dt get a chance to buy the CD at DS, so what was the surprise that everyone got that bought it??? Also, your wife is precious! (and has the cutest clothes too… where does she shop??) God Bless you! You guys are awesome and you feel that He is present when you worship!!!! It’s like a taste of heaven!

   0
 2. Anka Momchilova

  23.02.2017 at 12:02

  Сега разбирам защо от години града запада и не е осветен.Той кмета го подготвял за бойно поле.Браво ,кмете ,ти предварително създаде декора като за след война.

  0
 3. Марияна Суркова

  23.02.2017 at 11:49

  Хайде да не се правим на толкова значими!

  0
 4. Yilmaz Sakir

  23.02.2017 at 09:35

  ste voyuvate li

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени