четвъртък, 24 май, 2018
0

14 месеца затвор за пиян шофьор от Кърджали с 14 присъди

© Снимка: КърджалиНюз
Районна прокуратура-Кърджали постигна присъда от една година и два месеца лишаване от свобода при строг режим спрямо Емил Христов, на 36 г. Наказанието е  за повторно управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол – престъпление по чл. 343б ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.
На 22 февруари 2016 г., около 11 часа в Кърджали, на ул. „Капитан Петко войвода“ Емил Христов, който шофирал  „Опел Вектра“, е спрян за полицейска проверка. Той бил сам в колата. Служителите на МВР забелязали, че се опитал да се премести на предната дясна седалка. Извършена е проба с  дрегер, а след това е взета кръвна проба, която установила 1,25 промила алкохол в кръвта на Христов, който е и неправоспособен водач.
На делото той се е признал за виновен и е изразил е съжаление за постъпката си. Пред съда заявил, че отивал до аптеката за лекарства, което наложило да шофира автомобила. Районен съд-Кърджали му е наложил и глоба от 500 лева.
До момента Емил Христов е осъждан 14 пъти – за хулиганство, закана с убийство и др. Девет от присъдите му са за шофиране без свидетелство за правоуправление, като последната е лишаване от свобода, и тя е била кумулирана с други наказания. Христов е изтърпял наказанието през юли 2014 г., когато е излязъл от затвора.    
Присъдата на Районен съд-Кърджали може да се обжалва в седемдневен срок.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени