събота, 26 май, 2018
0

Община Момчилград дава спортната зала на бизнесмени да я довършат и стопанисват

Община Момчилград предоставя   на предприемчиви бизнесмени недовършената сграда на Спортния комплекс в града. След като я довършат те ще   могат да я стопанисват  за  повече от две десетилетия чрез публично-частно партньорство,  ако се постигне такава договореност.

Кметът е заимствал   идеята от немска община, която предоставя спортните си  зали  за стопанисване чрез публично частно партньорство. Готови сме да буквално  да  подарим недостроената спортна зала, но   искаме да се  довърши и  да има инвестиции в Момчилград, каза Акиф Акиф пред бизнесмени от града.  Не можем да направим нищо и със  сградите на  училищата, които   вече са затворен защото са собственост на образователното министерство. В последните години близо 50  училища в община Момчилград  са закрити и сградите са оставени на произвола, добави той.

Спортната зала, която общината предлага   за публично частно партньорство,  е  центъра на Момчилград. Районът е изключително привлекателен за дългосрочна инвестиция,  заради близостта си  до  пътя към прохода Маказа на българо-гръцката граница. Приблизителна стойност за довършване на  строителството и ремонта на сградата е около 3 000 000 лв.

Инвестицията „15 в 1” , както са я  нарекли в общината, включва хотел, девет магазина, четири спортни зали и кафе-аперитив. Сградата е с площ  1098,75 кв.м. В комплекса се предвижда изграждането на четири закрити спортни зали   за борба, вдигане на тежести и тенис на маса, 8 магазина с площ 13,2 кв.м. с възможност за обединяване, както и магазин за спорни или други стоки. Предвижда се и хотелска част или пансион с 16 стаи със самостоятелни санитарни възли и кафе – аперитив /ресторант/  за 60 посетители.
Има и възможност  в комплекса да бъдат  изградени външни игрища за волейбол, баскетбол, футбол на малки врати, тенис на корт, които са с открити трибуни, както и детски площадки.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Име...

  04.03.2013 at 18:23

  abe tazi zgrada zashto e zatvorena?

  Sklad za darva ili kakvo e?

  0
 2. mg

  26.02.2013 at 16:19

  Koy shte q vzeme taya porutina… za nishto ne stava

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™