четвъртък, 24 май, 2018
0

Вкараха в трезора и последния задържан за обира му Явор Воденов-Циката

Нов следствен експеримент в обрания на 4 януари обществен трезор в Кърджали бе направен днес, съобщава „Дарик“. За близо час в него беше вкаран последният задържан за обира му Явор Воденов-Циката. Следственият експеримент се извършва със заповед на Окръжна прокуратура и трябва да установи дали задържаният е участвал в обира като част от групата на Славчо Магеров – Магера. Самият той отрича каквото и да е било участие.

Не така обаче смятат от Окръжна прокуратура, откъдето по време на заседанието на съда представиха като доказателство ДНК профил, открит на газова бутилка в колата, с която обирджиите са искали да избягат от местопрестъплението.

На 4 януари тази година обществения трезор в Кърджали осъмна обран. Веднага бе заловен лидерът на групата, състояща се от 6 човека Славчо Магеров-Магера от Пловдив. Автомобилът, с който са се опитвали да избягат обирджиите, бе намерен катастрофирал в близост до трезора. По-късно се установи, че е откраднат от града под тепетата. Разследващите тогава установиха също, че от общо 50 касети в трезора са били разбити 32 и от една от тях са били откраднати 4500 евро. Намериха се още пистолет със 7 патрона, захвърлен в двора на съседна до трезора къща.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени