събота, 26 май, 2018
0

Творба на 10-годишната Мариета от Кърджали е включена в „Малки зелени разкази”

Излезе сборникът на МОСВ „Малки зелени разкази” . В него  са публикувани творбите на наградените деца и ученици в националния конкурс „Обичам природата и аз участвам”- 2012г.  Сред 15- те отличени разкази са „Гора” на 17 годишната Тонка Живкова Желева ученичка от ПМГ „Акад. Боян Петканчин” в  Хасково и „Невероятната история на едно шише” на 10 -годишната Мариета Владиславова Димитрова, ученичка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в  Кърджали. В книгата може да се види и рисунката „Песента на природата” на 17 годишния Христо Йорданов Христов, възпитаник на школата по приложни изкуства „Колорит” към читалище „Заря“ и ученик от ПМГ „Акад. Боян Петканчин” в  Хасково.

Творбата на Христо бе отличена с втора награда в раздел рисунка на национално ниво. Младите автори получиха грамоти от Министъра на околната среда и водите и от Директора на РИОСВ- Хасково, предметни награди и екземпляри от изданието.

Конкурсът се проведе в края на миналата година за втори път и само от областите Хасково и Кърджали със свои творби участваха над 150 ученици. По повод националната кампания на МОСВ „Обичам природата и аз участвам” за втора година бе издаден и сборникът „Зелени разкази” с разкази за природата от известни съвременни български автора. За първи път с идеята това да стане традиция е издаването на „Малки зелени разкази” с цел стимулиране на детското творчество и възпитаване у подрастващите на позитивно отношение към природата и нейното опазване. С полезната книжка ще се сдобият най- активните през годината участници в конкурси и кампании на регионално ниво.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™