четвъртък, 24 май, 2018
0

Президентът врръчва днес мандат на БСП за съставяне на нов кабинета

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Коалиция за България“. От левицата неколкократно заявиха, че ресурсът на този парламент е изчерпан и няма да се опитват да правят нов кабинет. Вчера в Консултативния съвет за национална сигурност партиите се обединиха, че изходът от кризата са предсрочни парламентарни избори.

Според конституцията държавният глава ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна група, след като първият беше върнат от ГЕРБ в понеделник. Лидерът на БСП Сергей Станишев пък обяви, че на срещата си с президента днес ще представи план на левицата за изход от кризата.

В петък след консултации с лидерите на парламентарните групи – ГЕРБ, БСП, ДПС и „Синята коалиция“, държавният глава каза, че към днешна дата възможностите на 41-то Народно събрание се считат за изчерпани и ще връчи проучвателните мандати за нов кабинет на ГЕРБ, БСП и ДПС. Очаква се мандатът на ДПС да бъде даден на 1 март.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени