сряда, 23 май, 2018
0

И Ардино ще е домакин на Националния туристически поход на жените

Община Ардино също е домакин на 53-ят Национален туристически поход  на жените, организиран от Българска федерация по туризъм, Община Кърджали и Туристическо дружество – „Кърджали”. Участничките в похода  ще изразят своята солидарност с жените  от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация.

В събота те ще посетят археологическите забележителности в региона като тракийското светилище „Орловите скали” и символа на Ардино – Дяволският мост. От 18 часа в салона на читалище „Родопска искра” ще се проведе концертна програма с участието на колективи от духовното средище и участничките в похода. Специално за гостите ще бъде организиран коктейл в ресторант „Перла”. Кратко приветствие към дамите ще направи кметът на общината Ресми Мурад.

Националният поход на жените се провежда в чест на 3-ти Март – 135 години от Освобождението на България от османско иго, 8-ми Март – Международния ден на жената. Той има за цел да въздейства благотворно върху здравето на участничките в похода, да придобият навици за природосъобразен начин на живот, да популяризира туризма сред жените, като начин за активен отдих и да се покрият изискванията по НСК за разрядите по туризъм.

Гюнер Шюкри

Снимка: Нурикян Мехмедали

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™