събота, 26 май, 2018
0

„Вила Армира“ ще представят на 10-тото юбилейно издание на Международно туристическо изложение

Общински исторически музей и Туристически информационен център Ивайловград с подкрепата на Община Ивайловград ще вземат участие на 10-тото юбилейно издание на Международното туристическо изложение “Културен туризъм”. Изложението ще се проведе от 18 до 20 април 2013 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” Велико Търново.

Ивайловградският щанд ще разкрие пред очите на посетителите пищността и красотата на “Вила Армира” чрез възстановка на колонадата и част от басейна във вилата. Гостите на изложението ще могат да видят копие на оригинална римска лежанка, изработена специално за случая, да отпият по глътка ивайловградско вино от копия на точни копия на чаши от времето на разцвета на архитектурния паметник и да опитат ястия характерни за трапезите на среднобогатите римляни. Ивайловградският щанд ще бъде открит с част спектакъла “Съзвездие наречено любов” на поета Ивайло Балабанов.

Изпълняващият длъжността директор на Общински исторически музей Николина Райкова-Николова разкри, че освен да се потопят в автентичната римска атмосфера посетителите ще могат да се докоснат до самия собственик на “Вила Армира” и до неговите робини. Как точно ще се случи това обаче ще стане ясно на самото изложение.

Международното туристическо изложение “Културен туризъм”се организира с любезното съдействие на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново.

Това е единственият специализиран форум за културен туризъм в България, който обединява в себе си туристическо изложение, дискусионна програма с презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, филмов фестивал, популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа” и национален конкурс „READ AND TRAVEL” („Чети и пътувай”).

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™