четвъртък, 24 май, 2018
0

Ученици дариха Защитеното жилище в село Патица

Учениците от СОУ „П. Р. Славейков“, начело с учителката Снежана Сиракова и служители и деца от Дневен център „Надежда“ гр Кърджали дариха хората с увреждания от Защитено жилище в чернооченското село Патица.  Хората от Защитено жилище ги посрещнаха топло, гостоприемно, с бонбони и с кратка програма.  Децата дариха различни видове хранителни продукти, които са събрани при организирана дарителска кампания сред родителите и възпитаниците на СОУ „П. Р. Славейков“  в  Кърджали.

С много любов и търпение учениците изработиха мартеничките. Поднасяме ги на хората в  неравностойно положение в с. Патица, като им пожелаваме много здраве, радост и късмет, заяви развълнувана учителката Снежана Сиракова.  Гостите ги накараха да се засмеят. Разказаха им за традицията да се кичим с мартеници, за да е радостна Баба Марта. пожелаха си да носи само добрини на хората.

Мюмюн Емин, управител на Защитеното жилище благодари на децата и организаторите за направените дарения и заяви, че благодарение на тях осигурени хранителни продукти за дни напред. Той поясни още, че хората при тях организирано посещават Дневен център „Надежда“  в Кърджали, където научават нови неща и се чувстват част от обществото.

В знак на благодарност домакините им връчиха грамоти за направеното добро дело и ги изпратиха с много усмивки.

 Исмет Исмаил

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени