събота, 26 май, 2018
0

53-тия национален туристически поход на жените туристки тръгна от Кърджали

103 жени от   41  туристически клубове в страната  пристигнаха в Кърджали  в рамките на 53-тия национален туристически поход на жените туристки.  Той започва днес  от Кърджали  и ще продължи четири дни. В похода участват и дами от местния туристически клуб „Елада” под ръководството на Елена Топалова.  Най-младата  участничка е  21-годишната Джесика  от Горна Оряховица, а сред ветеранките е  81-годишната Недка  от Велинград.  Водач на похода е Петранка Мавродинова.  Сред участниците е  Делка Кавръкова, изпълнителен секретар на Българската федерация по туризъм.

В  чест на Националния празник 3-ти март и  Международния  ден на жената 8 март участничките в похода ще посетят археологически комплекс „Перперикон“, Татул, Дяволския мост, ще направят преход  до  местността  „Дамбалъ” и „Орловите скали”. Така те ще изразят своята солидарност с жените  от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация. Кулминацията е  участието им в шествието и програмата на община Кърджали за 3-ти март.

Проявата е І – ва категория на трудност и има за цел да въздейства благотворно върху здравето на участничките в похода, да придобият навици за природосъобразен начин на живот, да популяризират туризма сред жените като начин на активен отдих и покриване изискванията по НСК за разрядите по туризма.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Име...

  01.03.2013 at 00:42

  Браво на жените, вземайте пример от тях!

  0
 2. На Нивата

  28.02.2013 at 17:09

  Абе тея що не фанат по една мотика, дето ще стане работата…

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™