сряда, 23 май, 2018
0

Седемте общински кметове искат оставката на Гроздан Колев

Кметовете на седемте общини в област Кърджали искат  оставката на началника на Регионалния инспекторат на образованието. В декларация до министъра на образованието  те обосновават искането си,   сочейки нарушения на законодателството, които е допуснал при уволнението на директорите на 11 общински училища. Декларацията е адресирана до министъра на образованието и до началника на РИО в Кърджали. Под нея стоят подписите и печатите  на седемте кметове на общини в областта.
Кметовете настояват уволнените неправомерно  директори да бъдат възстановени на постовете си. Заявяват, че ако исканията им не бъдат удовлетворени , ще приложат всички законови форми да  се стигне до това, включително и организирането на протести пред РИО.
В  декларацията се изразява възмущение от това, че без кметовете да са уведомени, началникът на РИО е сменил директорите на 11 общински училища,  а на техните места са назначени симпатизанти на управляващата партия. Тези промени са в нарушение на законовата уредба, се казва в декларацията. Според Закона за общинската собственост се изисква при смяна на директор да се извърши предаване и приемане на базата.Кметовете на общини са първостепенни разпоредители с бюджетните средства за издръжка на училищата, а директорите са второстепенни разпоредители с бюджетни кредити. Освен това директорите се разпореждат и управляват сградите и съоръженията на училищата, които са общинска собственост, се казва още в декларацията.
Изброени са училищата в селата Глухар и Ненково в община Кърджали, Груево в  Момчилград, Горна Кула в Крумовград, в  кирковските села Бенковски, Чакаларово и Кирково, село Бял извор в община Ардино, в село Мишевско и град Джебел в община Джебел и в село Паничково в община Черноочене.

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    01.03.2013 at 00:39

    Прави са кметовете, стига с тези политически назначения

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™