събота, 23 юни, 2018
0

Доброволецът Нурай Хасан от „Черноочене – 2016“ отличен за гражданска доблест

Доброволецът Нурай Хасан от формирование „Черноочене – 2016“ беше отличен за проявена гражданска доблест от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи.

Наградата – плакет и грамота му  връчи Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  комисар Сергей Заимов.

Това  стана на импровизирана церемония в кабинета на кмета на Черноочене Айдън Осман  и в присъствието на гл. инспектор Иван Стефанов, началник РС „ПБЗН“ – Кърджали, секретаря на община Черноочене Месру Мюмюн и други от ръководството на общинската администрация.

Това е израз на признателност за участието лично на Нурай Хасан и като цяло на Доброволното формирование „Черноочене-2016“ в акциите които са участвали за ефективната защита на населението при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, каза Директорът на РД „ПБЗН“ – Кърджали комисар Сергей Заимов.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман припомни, че доброволното формирование е създадено в края на 2016 година с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях. Досега са участвали в няколко извънредни ситуации, гасене на пожари и заслужено получават това признание, подчерта Айдън Осман.

34-годишният Нурай Хасан от село Черноочене сподели, че в малко над едногодишната си дейност като доброволец е разбрал, че за да участващ при овладяването на бедствени положения се изисква кураж, воля, тактичност и най-вече всеотдайност. Смятам, че с другите 5-тима колеги в Доброволното формирование сме всеотдаен екип и приемам отличието и от тяхно име, подчерта Нурай Хасан.

Исмет Исмаил

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени