сряда, 23 май, 2018
0

Да се закрие ученическото общежитие в Момчилград решиха съветниците

На  последното си заседание общинският съвет в Момчилград  гласува решение за закриването на самостоятелното ученическо общежитие в родопския град.

След сериозен анализ  по отношение на финансите и  броя на учениците, смятаме, че това е правилното решение,  поясни зам.-кметът Ерол Мехмед, чиито ресор  са образованието и социалните дейности.

За тази учебна година децата, които са настанени в общежитието,  са 22. Осем от тях са абитуриенти и  през май , когато завършат,   ще остават 14 ученика. Делегираният  бюджет  по стандарт  за ученик и  1327 лв. , което е  29 194  лв. за всичките  настанени там в момента.  Сумата е крайно недостатъчна за издръжката   на общежитието. Иска се дофинансиране от общинския бюджет, което е невъзможно, защото  средствата, които трябва да даде общината, за да го има общежитието,  са повече от техния  делегиран бюджет бюджет.  За да се увеличи броят на децата,  миналата година намалихме таксата от 18  лв. на 5 лв. Но въпреки това са малко, повечето ученици пътуват до домовете си в селата.

Общежитието няма бъдеще, тъжно е,  но е факт  и  се знае от ръководството. Имат бюджет до края на юни,  нашето предложение е от 1 юли общежитието да бъде закрито, каза Ерол Мехмед.

Общинският  съветник  Нургюн  Мехмед  предложи  след закриването сградата  да остане публична  общинска собственост и да не се продава.

2 коментара

2 коментара

 1. анонимен

  01.03.2013 at 11:53

  Да не вземете общежийчето да го предоставяте за един пробит долар на някое протеже на Л. М. както правите с много апетитни обекти в града и района последно вреве.

  0
  • Анонимен

   01.03.2013 at 22:35

   Mestan si e choveka

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™