петък, 25 май, 2018
0

Малчуганите от детска градина „Райна Княгиня” посрещнаха Баба Марта

С много усмивки децата от ОДЗ „Райна Княгиня” в Кърджали посрещнаха баба Марта.  Във веселото тържество, което се проведе в двора на детското заведениеq  дойдоха много родители. Тук бе и директорът на Обединеното детско заведение Красимира Калинова. Пристигането на Баба Марта предизвика бурна радост сред децата. Тя се извини, че е  закъсняла малко за веселбата, тъй като на голямото кръстовище в центъра на града не е знаела кой път да хване. Разказа им за хубавата българска традиция да се носи мартеница и за празниците, които предстоят през този сезон.

Малчуганите от всички групи бяха подготвили много стихотворения, песни и танци, с които поздравиха Баба Марта, а тя от своя страна ги дари с мартенички и им пожела да са весели и жизнерадостни като слънцето, бели като млякото и снега в планините, здрави да растат, болести да не ги хваща.

Накрая с помощта на Баба Марта и учителките децата с ентусиазъм прескочиха за здраве и благополучие мартенския огън, който бе запален в двора на детското заведение.

 Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™