петък, 25 май, 2018
0

Кърджалийският депутат Симов: Страната ни трябва да е мост за добрите отношения между Русия и Европа

Руско-турската война беше кулминация на топлите отношения между България и Русия. Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в декларация от парламентарната трибуна по повод 140 години от Освобождението на България, които се навършват утре.

„Имаме много обща история с Русия, свързват ни общите корени с православието, близките езици и азбуката, която Кирил и Методий създадоха“, каза Симов.

Според него добрите отношения с Русия не са въпрос „просто на спомени и романтика, а на реален национален интерес“. Симов каза, че страната ни трябва да е мост за добрите отношения между Русия и Европа. Той призова България да работи за отпадане на санкциите срещу Русия.

„Именно на 3 март трябва да сме в състояние да формулираме новата мечта на България, а каква по-голяма мечта от мирно сътрудничество, където не дрънкат оръжия“, допълни депутатът.

Според него на първо място трябва да отдадем почит на българските опълченци. След тях  и на  „руските войски и на всички воини от други народи, извоювали с кръвта си свободата на нашия народ“.

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен

    02.03.2018 at 12:29

    Русия трябва да бъде мост между България и всеядна Сърбия за връщане на Западните покрайнини в България. Българите в Западните покрайнини живеят в угнетяващи условия на асимилация в среда на омраза. За сърбициганите, българите били *** в главите, а ако имаш един патрон то тогава трябва да застреляш един българин. Друга родова „мъдрост“ при това предателско племе е, че ако искаш да биеш някого виж, кой ти прилича на българин…

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™