събота, 26 май, 2018
0

Цветан Цветанов: Евродепутатът Мария Неделчева постигна голяма победа за българските тютюнопроизводители

Евродепутатът Мария Неделчева постигна голяма победа пред Европейския парламент за българските тютюнопроизводители. Това каза при посещението си Черноочене заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде агенция „Фокус”.
Според тютюнопроизводител от Черноочене  ако не беше ГЕРБ   нямаше да остане нито един тютюнопроизводител, като той изтъкна заслугата на министър Мирослав Найденов. Цветанов припомни усилията на евродепутата Мария Неделчева, „тя отстояваше това нещо в Европейския парламент и го постигна, това беше голяма победа.” На срещата със симпатизантите в селото Цветанов обясни, че новият финансов програмен период по Оперативни програми е 15 милиарда евро, 3 милиарда евро трябва да внесе държавата от задължителните вноски, но нетно, чистата сума, която ще влезе, е 12 милиарда евро. Това са 24 милиарда лева. От тях 2 милиарда и половина лв. са парите, които са увеличени за земеделието, допълни Цветанов. „За нас е важно да има повече субсидии за животновъди, зърнопроизводители, за тези, които реално работят и могат да направят да се развиват тези региони. И за тютюнопроизводителите се положиха много усилия.“ Според него проблемът на държавата е, че политиците нямат национални приоритети. Те имат вътрешни приоритети – как да свалят ГЕРБ от власт и никой не мисли какво да направим всички заедно.
Цветанов уточни, че всичко, което е направено, е да се отговори на очакванията и потребностите на хората. Бюджетът е изключително ограничен. Много неща трябва да се направят, има много нерешени проблеми. Правителството полага усилията да стабилизира държавата, да усвоява средствата по Оперативните програми.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™