петък, 23 март, 2018
0

Заедността и единението са думите, които правят България силна

За десета поредна  година кметът на Кърджали Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед седнаха на чаша сладко кафе веднага след ритуала по повод националния празник на България 3 март,  съобщава „Дарик“. На станалата традиционна вече среща, в която участваха и журналисти, те се обединиха около становището, че заедността и единението са думите, които правят България силна и именно това е модела, който е нужен на обществото ни в тези тежки за страната дни.

„Ако днес мюфтията и кметът не са тук, ако ние не сме заедно, то напразни са били жертвите“, каза отец Петър. Той благодари на Бога, че може да служи именно в Кърджали, където хората не са само българи и християни, а са най-различни по етнос и вероизповедание. „Защото включете телевизорите и ще видите как в големите градове как българин срещу българин ще плюе, докато ние тук си пием кафето заедно. Това е правилния път, по който вървим“, коментира енорийският свещеник.

Районният мюфтия Бейхан Мехмед се включи в разговора, като каза, че да обичаш страната, в която живееш, е символ на вярата, а общата цел е просперитета на България. „За съжаление има много бедни хора в страната ни и затова ние помагаме“, каза мюфтията.

Според кмета на Кърджали Хасан Азис единението е правилният път за страната ни. „Родна България е в много трудно състояние и затова от едно десетилетие се опитваме да продуцираме нашия модел – заедността“, коментира Азис.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™