неделя, 24 юни, 2018
0

Биологичен мед, биозърно, вино от биогрозде от Източните Родопи ще представят на БиоАгра

Производители на биопродукция  от Източните Родопи – целевия район на българско-холандския проект  „Новото тракийско злато“ (НТЗ), ще се представят на БиоАгра – специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство, която ще се състои в рамките на 22-то издание на Международната селскостопанска изложба АГРА от 5 до 9 март 2013 г. в Пловдив.

Сертифицирани и в преход биологичен мед, биозърно, вино от биогрозде и други продукти, както и информационни, промоционални и обучителни материали за резултатите от развитието на компонента биоземеделие на „Новото тракийско злато“  ще оформят облика на щанда на проекта. Ще бъде представена и издадената наскоро от проекта брошура (на български и на английски език), озаглавена „Постигане на ефективно сътрудничество между селското население в Източните Родопи – проблеми и възможности за интегрирано и основано на ресурсите развитие“, чийто автор е координаторът по биоземеделие в НТЗ доц. Владислав Попов.

Представители на НТЗ ще участват в работата на годишната среща на Българска асоциация  „Биопродукти“ на 6 март, а на 7 март – и в работата на Международната конференция „БИОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО – ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И МЕНИДЖМЪНТ“,  където доц. В. Попов ще представи проекта и неговите постижения.

„Новото тракийско злато“ очаква на БиоАгра 2013 създаването на нови перспективни контакти за подобряване на маркетинга за биопроизводителите от мрежата на НТЗ, както и интересни партньорства и бъдещо сътрудничество със сродни проекти и неправителствени организации.

През 2009 г. проектът „Новото тракийско злато“ започна със 7 сертифицирани и в преход биопроизводители. Днес повече от 35 биопроизводители и биопреработватели са сертифицирани или са в процес на конверсия към биопроизводство, като всички са контролирани от сертифициращи организации. Тази биофермерска мрежа е редовно информирана за новите развития и изисквания в биопроизводството, дават се и индивидуални консултации от експерти по биоземеделие на място, редовно се предоставя помощ по маркетинг за биопродуктите.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™