петък, 22 юни, 2018
0

Гроздан Колев към кметовете: Декларацията ви хвърля сянка върху професионалното ми достойнство

Дни след  като седемте кметове   на общини от област Кърджали поискаха оставката на  началника на Регионалния инспекторат на образованието  Гроздан Колев,    той им отговори в отворено писмо до медиите.

Категорично не приемам  отправените към мен обвинения в самоуправство,  неправомерни уволнения на училищни директори и  нарушения на законодателната уредба, се казва в писмото. Подобни внушения не  само не отговорят на истината, но и са в разраз   с отношенията на добронамереност и административна координация между РИО и общинските администрации, което е видно от преписките помежду ни.

Вашата декларация хвърля сянка  върху професионалното ми достойнство,  твърди Колев. Думите ви не са подкрепени от доказателства и не почиват на реални факти. И ако не представите такива,  ще считам нападките  ви за политически, лишени от  аргументи и провокирани от  предизборни страсти.  В работата си съм се ръководил само и единствено  от професионални критерии и всички мои действия са   били в интерес на образователната  система и подобрявяне на нейното качество. Готов съм да ви представя по  административен път  копия от всички документи от  архива на РИО, кито съдържат  информация по темата и които ще потвърдят  правотата ми, завършва отвореното писмо .

Припомняме, че в края на февруари кметовете на седемте общини в област Кърджали поискаха  оставката на началника на Регионалния инспекторат на образованието. В декларация до министъра на образованието  те обосновават искането си,   сочейки нарушения на законодателството, които е допуснал при уволнението на директорите на 11 общински училища. Декларацията е адресирана до министъра на образованието и до началника на РИО в Кърджали. Под нея стоят подписите и печатите  на седемте кметове на общини в областта.
Кметовете настояват уволнените неправомерно  директори да бъдат възстановени на постовете си. Заявяват, че ако исканията им не бъдат удовлетворени , ще приложат всички законови форми да  се стигне до това, включително и организирането на протести пред РИО.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Име...

  04.03.2013 at 12:11

  Provesionalnoto dostoinstvo dada

  0
 2. Анонимен

  04.03.2013 at 12:10

  MNogo dostoini vsi4ki be

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™