събота, 23 юни, 2018
0

Пробация за кърджалиец, опитал да подкупи полицай

Пробация наложи Окръжният съд на кърджалиец, опитал да подкупи полицай   с 11.75 лева, за да не му състави акт.
Пред съда  посъдимият изразява съжаление и разкаяние за извършеното и моли да му се наложи по-леко наказание.
На 7 февруари Р.Р./25/, Я.Х./36/ и Б.Н./19/ били задържани, докато измъквали арматурни железа в индустриалната зона в Кърджали. За да се спаси групата от отговорност, 25-годишният подхвърлил банкноти на полицаите. Дежурна оперативна група от РУП-Кърджали е извършила оглед. Тримата са задържани в полицейското управление.  25-годишният мъж  Р. Р. Е.  е с основно образование, не работи, не е женен, но живее на съпружески начала и има две деца, не е осъждан.
Около 10 часа  на 7 февруари той и Б. Н. К. и Я. Х. С. отишли в бивш  стопански двор в района на Върбалака. Тримата носели ръчна количка, чук, кирка, клещи и ножовки, с които се заели да режат арматурно желязо от стоманобетонна конструкция.
Около 11.45 часа  там пристигнали двама полицаи , изпратени от дежурния оперативен служител, за да проверят сигнал за група роми, режещи арматура. Открили тримата, които режели арматурно желязо. Извели ги до полицейския автомобил, за проверка на самоличността им. Двамата представили личните си карти, а  третият не носел документ за самоличност. Единият от полицаите седнал на предната дясна седалка в патрулката и казал на Р. Е. , че  ще му състави акт за установяване на административно нарушение по Закона за българските лични документи. 25-годишният мъж приближил към  служителя на реда и хвърлил в автомобила банкнота от 10 лв., като  му казал  да обядва с колегата си. Полицаят му върнал парите, но той отново хвърлил банкнота в полицейския автомобил заедно с  още монети от  лев и  75 ст. и казал, че парите са, за да скъса акта. Полицаят излязъл от автомобила, обяснил на обвиняемия, че ще бъде задържан за подкуп на длъжностно лице, след което му поставили белезници. Съдът намира, че в случая са налице многобройни смекчаващи вината обстоятелства и най-лекото предвидено в закона наказание, в случая „лишаване от свобода” за срок от три месеца, би се оказало несъразмерно тежко за извършеното от Р. Е. деяние. Заменя  го с наказание „пробация” –  „задължителна регистрация по настоящ адрес” с периодичност 2 пъти седмично за срок от 6  месеца и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6  месеца. Предвид конкретното деяние, личността на дееца и данните за имотното и материалното му състояние, което е изключително тежко, както и обстоятелството, че се грижи за дете, което е глухонямо,не следва да му се налага глоба.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™