събота, 23 юни, 2018
0

Иван Костов поиска мандата

Президентът да не връчва утре мандат на ДПС. За това настоя лидерът на ДСБ Иван Костов на брифинг в Народното събрание. Той поиска Росен Плевнелиев да направи последен опит да състави програмно правителство, така както искат хората. Сините са готови да оглавят програмния кабинет.

Иван Костов дори предлага такава подкрепа на президента, чрез която той да определи министрите в програмния кабинет, а Синята коалиция ще застане зад тях. „Ние създадохме функционираща пазарна икономика“, отговори Костов на въпрос дали се чувства виновен за приватизацията по време на неговото управление. Над 600 000 работещи фирми оставило правителството на ОДС през 2001 г.

„Искаме да спрем БСП и ДПС“, каза той. По думите му бившите управници с отказа си да поемат мандата поставили ултиматум на държавния глава за предсрочен вот, а хората искат 41-ото Народно събрание да си свърши работата до край. Иван Костов смята още, че президентът избързал с връчването на мандата с цел предсрочни избори, тъй като предсрочният вот не успокоява хората.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен

  04.03.2013 at 18:39

  Ivan Kostov donese kraia na SDS sega iska i GERB da zatrie

  0
 2. Име...

  04.03.2013 at 18:25

  tozi ciganin asenovgradski, ako my dadat na nego mandat plevnevliev shta padne

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени