неделя, 24 юни, 2018
0

33-годишният Пламен: Какво прави един обикновен човек, когато вдигне кръвно

Време е за радикална промяна, смята авторът на писмо до Бойко Борисов, което „взриви“ социалната мрежа преди дни. В него 33-годишният Пламен от Варна обяснява на премиера в оставка какво трябва да направи един „обикновен човек“, ако получи хипертонична криза.

Първо, пише в писмото си Пламен, човек отива при личното си джипи, след това чака час-два да му дойде редът, после си взема направление за кардиолог (тук авторът иронично дава съвет на пациента хипертонични кризи да се получават в началото на месеца, защото тогава шансът да се получи направление е по-голям) и чак тогава отива при кардиолога, където често се оказвало, че първият възможен час за преглед е едва след 40-45 дни, когато направлението вече ще е изтекло.

Самият Пламен, който е бивш журналист, разказва пред Нова телевизия, че текстът на писмото се е родил спонтанно в главата му в деня, в който медиите съобщиха, че Бойко Борисов е в болница, заради високо кръвно налягане. Повод за написването му е станала Facebook страницата на премиера, в която в дълго съобщение варненецът прочел, че Борисов е в болница.

Вместо пиарите на Борисов да съобщават за здравословното му състояние, е по-редно министър-председателят да се обърне към гражданите в тежката ситуация, в която се намира страната, смята Пламен. Той не участва в уличните протести, но смята, че е време за радикална промяна. Сутринта, след като предната вечер написал писмото и го споделил във Facebook страницата си, Пламен бил изумен от хилядите „харесвания“ и „споделяния“, които писанието му е получило. В крайна сметка той обяснява бързата му популярност с това, че всеки от харесалите го мисли по сходен начин като него.Пламен не знае дали Бойко Борисов е прочел писмото му, но заявява, че много му се иска премиерът да си даде сметка за това, което се е случило. Варненцът всяка сутрин се пита какво прави още в България, но след това се успокоява с мисълта, че е тук само заради близките си.

Към българските политици Пламен се обръща с една история отпреди 50-60 години, когато в една от големите вериги ресторанти в САЩ се въвежда практиката веднъж годишно големите мениджъри на компанията да пържат картофи и да работят на каса. По този начин, категоричен е Пламен, те могат да преценят доколко правилни и адекватни са решенията им.

 Ето и пълния текст на посланието на Пламен до Бойко Борисов,  без редакция:

Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване! Може би ще Ви успокои фактът, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!
  Също може би ще Ви успокои фактът, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:
1. да отиде до своето ДЖ. П.; (Дали знаете какво е дж.п.?)
2. да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него;
3. да си вземе направление за кардиолог. Тук обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараеете да получавате хипертонична криза в началото на месеца, защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца, направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа… изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко важи един месец, т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление. 
И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете има болница. Ако няма, за да отидете при своето дж.п., когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами, ако няма кой да Ви закара с автомобил?
  После, след като имате поставена диагноза процедурата с дж.п.-то се повтаря всеки месец , за да си заверите рецептурната книжка. Но за това ще Ви разкажа друг път. 
Знам, знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен

    05.03.2013 at 02:13

    stia s taia glupost kvo go veete tva pismo

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™