сряда, 21 март, 2018
0

И митничарите от Свиленград протестират, ниски им били оценките

Митничарите от Свиленград също започват протест. От края на февруари служителите по границата са подхванали подписка, а недоволството им е заради коригирането на годишните им атестационни оценки от началника на Митница Свиленград. Възражението, което е до шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, ще бъде депозирано и до началството на ведомството в Свиленград.  Според митническия началник на звеното Тодор Караиванов в по-големия си процент атестациите са с понижена оценка “отговарят на изискванията, но не напълно“. Това означава, че оценката им от 3 е намалена на 4. По петобалната система за оценяване на държавните служители най-високата оценка е 1 – „Изключително изпълнение“, а най-ниската – 5 – „Неприемливо изпълнение“.

Засегнатите митничари се опасяват, че при повторен нисък резултат могат да загубят работата си. Възможно е и лошите оценки да повлияят на повишаването им в ранг или длъжност и да доведат до намаляване на заплатите.

Според Тодор Караиванов обаче  пропуските не са фатални и лесно биха могли да бъдат отстранени, ако митничарите положат усилия. В средата на лятото ще има междинна среща за постигнатите резултати от служителите през шестмесечието на 2013 година, на която могат да  бъдат поставени допълнителни задачи на митничарите с по-лоши оценки, за да могат те да повишат показателите си при следващата атестация през януари догодина.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени