неделя, 24 юни, 2018
0

Димитър Димитров от „Св.св.Кирил и Методий“ с първа награда на национален ученически конкурс

Димитър Димитров от 4а клас в най-голямото основно училище в област Кърджали „Св.св.Кирил и Методий“ спечели първа награда на Втория национален ученически  конкурс „Българските архитектурни паметници и възрожденски къщи в макети“ – Варна. Събитието е организирано от Министерство на образованието, младежта и науката, община Варна и ОДК Варна. Журито разгледа 115 творби от 24 населени места. Децата бяха разпределени в четири възрастови групи. Тази година темата е „Български мелници и воденици“. Макетът на четвъртокласника и по детски трогателното му писмо до комисията, печели симпатиите на всички.  Колко време се е трудил над своята творба –воденица, колко време е споделял идеята си със своя любим дядо, колко незабравими мигове е преживял в изучаване на българския бит , традиции и обичаи.

Малкият творец се състезава във втора възрастова група. Моделът на макета е взаимстван от действаща  воденицата в Етнографския комплекс в Златоград, както и от снимки в Интернет. Подкрепа и помощ Димитър получава от своя дядо Димитър Кобиларов, който присърце взима участието на внука си. Съществено влияние в  духовното развитие и любовта към историята има  неговия класен ръководител Василка Запрянова. Професионалните напъствия на учителя дават тласък и стимул на детето.

Учебно –възпитателният процес, реализиран в съответствие с държавните образователни стандарти и финансираните от училищния бюджет извънкласни дейности в Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“са насочени и за засилване  интереса на учениците към историята на България, сподели директорът на училището Лиляна Янкова. Използваните иновативни подходи като учене чрез преживяване, възпитават учениците  в родолюбие и памет, което им дава шанс да защитят знанията и уменията си не само в страната, но и по целия свят.

По традиция призовите награди от календара на МОМН се връчват от началника на РИО Кърджали  Гроздан Колев, който изрази благодарност към работата на педагогическия колектив на основно училище „Св.св.Кирил и Методий” град Кърджали,  водещ своите ученици до национални отличия и постижения.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™