неделя, 24 юни, 2018
0

Директорът на ПИБ в Кърджали към металурзите: Вашите пари са при съдия-изпълнителя

Недоволни  останаха   металурзите от  срещата при областния управител.  Двадесетина  бивши работници в ОЦК, излъчени от протестиращите по-рано техни колеги разговаряха с управителя на Първа инвестиционна банка и Иванка Таушанова , за това какво може да се направи и те час по-скоро да получат парите  си от разпродажбата на имущество на ОЦК.
Страшно ми е неудобно са съм пред вас,  иска ми се паметта ви да е свежа и  да си спомните позицията на ПИБ, обърна се към тях  шефът на клона на  на банката Кърджали Петър Георгиев.
Миналата година  по Великден нямахте нито лев в картите си. Банката направи жест към вас  и  без гаранции от Валентин Захариев  преведохме 487 000 лева  в 1500 сметки. Банката  е тази, която намери инвеститор, която  го  кредитира.Какво искате от нас.
Банкерът посочи, че ПИБ обжалва разпределението на сумите от продажбата на имущество на ОЦК,  защото  и приближена до Захариев фирма  обжалвала и има претенции  да получи  2 млн.лева. Вашите пари за заплати са при съдия-изпълнителя, но има съдебни процедури, така че не бъркайте в това банката, призова Георгиев. Разбирам гнева и недоволството ви, но не ги насочвате към когото трябва, обърна се към металурзите банкерът. Той поясни, че присъства на добра воля , защото е само регионален представител на кредитната институция и не е упълномощен да взима каквито и да е решения.  Ако вие сте загубили заплатите си, банката е загубила много повече. Два милиона лева иска да вземе Валентин Захариев от  продажбата на завода, ние не сме съгласни с това.  Кои пострадаха от Захариев – вие и банките. Срещу кого протестирате тогава. 10 години отпадните води от комбината  са  отивали направо в  почвата под комбината. Искаме заводът отново да бъде пуснат, но не в този вид,  защото сега няма  никаква инфраструктура. Ще правим нещо, което  ще работи в следващите 50 години.
Незнанието за това,  какво се случва с парите ни, какво ще е бъдещето на ОЦК ни накара да протестираме, избухна един от  присъстващите. Не мога да ви трая,  една година съм без пари. Кой е този Захариев, че да не могат да му вземат парите. До гуша ми дойде,   каза той.  До ден днешен никой не ни казва нищо. Когато дойдоха от „Хармони 2012“ дадоха срок от месец. Минаха много месеци,  още не се знае какво ще става,   недоволстват работниците.
Областния управител Иванка Таушанова се ангажира да осигури съдействието си и юристи от областта да консултират правно работниците. Заяви  готовност  да инициира среща между металурзите и „Хармони 2012”.
Това чухме,вече  го знаем. Интересуваше ни какво могат да направят банките- кредиторки и да посочат срок,  в който ще получим парите си. Готови сме на по-радикални действия, ако не получим парите си, заявиха след срещата металурзите.

Утре от 10 часа те отново ще са пред паметника на Левски в центъра на града.

3 коментара

3 коментара

 1. Име...

  06.03.2013 at 21:36

  Zahariev=bokluk

  0
 2. Велислава

  06.03.2013 at 18:02

  Валентин Захариев е виновникът хората сега да нямат пари за хляб и да мизерстват. Да го потърсят в Бояна. Този мизерник иска да открадне 2 млн лв. от работниците. Линч!

  0
  • Анонимен

   06.03.2013 at 21:00

   ДОЛУ ЗАХАРИЕВ. НЯМА ПРАВОСЪДИЕ ЗА ТАЗИ ОТРЕПКА!

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™