петък, 22 юни, 2018
0

Приключи работата по проекта за укрепване бреговете на река Ардинска

В заседателната зала на Община Ардино се проведе заключителна конференция по проект  „Укрепване на бреговете на река Ардинска и възстановяване на речни прагове с цел предотвратяване на наводнения” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013”.  Стойността на проекта, който е финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие е 1 034 782.60 лева, а срокът за изпълнение – 24 месеца.

На конференцията присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, ръководителят на проекта Хафизе Чауш, кметове и кметски наместници на населени места.

Зам.-кметът Изет Шабан представи презентация за изпълнението на проекта. Той отбеляза, че основната му цел е била предотвратяване риска от наводнения, като предпоставка за подобряване на възможностите за местно развитие и подобряване качеството и средата на живот в община Ардино. В проекта са изпълнени следните инвестиционни дейности, като корекция на река Ардинска, почистване и оформяне на речното корито, разширяване на съществуващи диги, укрепване бреговете с подпорни стени, възстановяване и изграждане на речни прагове. Крайни бенефициенти са всички жители на Община Ардино, както и туристите и гостите посещаващи общината.

Кметът Ресми Мурад поздрави екипа, реализирал проекта. Той отбеляза, че с изпълнението му значително е подобрена инфраструктурата  по коритото на река Ардинска. Надявам се подобни успешно реализирани проекти на територията на общината да се увеличат. В едно кризистно положение, основните възможности са по европейските програми и ние сме насочили усилията си към тях, за да изпълним ангажиментите, които сме поели пред нашите съграждани и избиратели, както и да подобрим качеството на живот в общината, каза Ресми Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™