събота, 23 юни, 2018
0

И канадската компания „SNC Lavalin” с мераци да възстанови цинковия завод

Възстановяването на инфраструктурата от водоснабдителна и канализационна система в Ново цинково производство  е изцяло завършено в края на февруари , както бе обявено.  Направена е и проверка на водите от РИОСВ  в  Хасково,  всички взети проби са отрицателни. Канализацията на ОЦК Кърджали беше изцяло неработеща и отпадните води се изливаха направо в почвата, припомнят за kardjali.news от „Хармони 2012” ЕООД,  новият собственик на предприятието. Изпълнител на поръчката е кърджалийската фирма „Устра Бетон“.

Следващият етап от процеса за изграждане на модерно цинково производство вече започна и той е свързан с избора на главен изпълнител на проекта за цялостно обновяване и модернизация на цинковото производство. Няколко от големите международни компании в тази област вече направиха своите огледи. Представители на канадската компания „SNC Lavalin” бяха в завода на 1 март, за да огледат съоръженията. Преди това имахме посещение и от екипа на френската фирма „Онет“. След тези огледи, в рамките на един месец, се очакват техните оферти за възстановяване на цинковото производство.

Стартирали сме и още една процедура по възлагане, тя е свързана с реконструкцията и обновлението на административната сграда в комплекса. До 10 дни очакваме оферти, за да може избраният изпълнител да започне работата, съобщават  от „Хармони 2012“.

 Валя Флоридис

3 коментара

3 коментара

 1. Име...

  13.03.2013 at 18:02

  kolko da e dobra novinata, i da idvat shte idvat kato razboinici a ne kato storiteli

  0
 2. Стефан

  07.03.2013 at 12:00

  Добра новина. Те са голяма международна компания! Сигурен съм, че скоро отново всичко ще заработи. Успех им желая.

  0
 3. Анонимен

  07.03.2013 at 01:36

  kakvo vazstanoviavane, iskat da grabiat i te

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™