понеделник, 19 март, 2018
41

Металурзите протестират пред съда, искат помощ срещу Захариев

Днешният  протест на  бившите металурзи  се пренесе прад сградата на Окръжния съд в Кърджали.  Това решение взеха  те днес, след като вчерашнита им среща с управителя на  ПИБ  се оказа   по думите им  неползотворна и не получиха отговор на въпроса кога най-накрая ще получат   заплатите си.  Другото  решение на   протестиращите бе да потърсят помощ от юрист, който да ги консултира за  това какво   може да се направи, за да се  справят с процедурите по обжалване, които Захариев използва.

Двама от протестиращи отново се разговаряхаа с помощник съдебния изпълнител  Радослав  Сираков. Оттам се върнаха с новината, че  от вчера има още  жалби, срещу разпределението на средствата от продажбите на активите на ОЦК. Те са от  приближената то Захариев „ Скания“ и от БНП Париба.  Предстоят още разпродажби на имущество, към които всички кредитори  могат да се присъединят.  Според Стефан Атанасов  ще бъдат продадени  вагони,  които са на стойност 4 млн. лв.

 

За всички работници, които имат изпълнителни листове,  са направени разпределенията на парите, които имат да получават. От кантората на съдия –изпълнителя са заявили готовност веднага след като   по жалбите се произнесе съдът,  да  започнат да изплащат     на металурзите  дължимите средства.

Бившият синдикален лидер в ОЦК Белю Стайков  предложи да помолят съда да се разпореди  по-бързо    да се придвижат жалбите. Ще има втора жалба  от страна на Захариев, бе категоричен той. Захариев  направи дъл от 320 млн. лв. ,   а оспорва два милиона, които   за нас са важни.

Трябва ли някой от нас да се самозапали или да преминем към гражданско неподчинение,  за да ни чуят  недоумява водачът на протестиращите Стефан Атанасов. Исканията ни, подкрепени  с подписите на всички нас, ще изпратим следващата седмица в министерския съвет. Трябва да ни чуят,  тук  са 500 човека, които имат да получават   средно по  5000 лв, заяви той.

Протестиращите решиха следващият четвъртък от 10 часа пак  да се съберат пред паметника на Васил Левски.

 

Валя Флоридис

Снимки: Асен Асенов

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени