събота, 23 юни, 2018
0

4 подстанции в Кърджалийско са аварирали, 40 стълбове са повредени

Днес продължават дейностите по отстраняване на повредите, причинени от обилния снеговалеж в района на Родопите. Аварийна остава обстановката в области Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив, съобщават EVN.

Oбщо 11 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) продължават да бъдат изключени. EVN България продължава да оказва съдействие на ЕСО за възстановяване на схемите. Общо 4 от авариралите подстанции на системния оператор се намират на територията на област Смолян, други 4 – в област Кърджали, а 3 – в област Пазарджик.

Аварийните екипи на EVN България работят с допълнен състав по нормализиране на захранването по електроразпределителната мрежа. Мобилизирани са техници от други райони, които оказват съдействие при отстраняване на повредите. На разположение са общо 195 аварийни екипа. На редица места в Родопите има паднали електропроводи и стълбове от електроразпределителната мрежа вследствие от снежната стихия. Общо 96 железорешетъчни и железобетонни стълба са повредени, като 40 от тях са в област Кърджали.

EVN България е създала необходимата организация като за всеки аварирал електропровод се полагат необходимите усилия да се осигури достъп, извършват се диспечерски манипулации, както и обход на място, в случай на необходимост. Специалисти на дружеството по места са в контакт с местните и централните власти. В дружеството продължава да действа Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването. Кризисният щаб е във връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™