четвъртък, 24 май, 2018
0

Лютви Местан: ДПС предлага предварителен ОВОС за всяко едно управленско решение

Движението за права и свободи предлага да има ОВОС за всяко едно управленско решение. Това каза в Разград председателят на ДПС Лютви Местан, съобщиха от пресцентъра на ДПС. Местан допълни, че такава предварителна оценка на въздействието върху околната среда на една или друга инвестиция, би била много полезна, защото всяко решение на властта, изпълнителна или законодателна, решава едни проблеми, но засяга други интереси.
Той изрази увереност, че предварително трябва да се направи оценка за въздействието на едно управленско решение върху определени социални слоеве, а не да се чува гласът на българските граджани, когато протестът вече е пламнал. Това е изключително важно, само това може да осигури едно стабилно управление на страната след изборите, допълни още Местан.
След тези протести България вече няма да е същата и не по необходимост, а като императив ние вече ще бъдем принудени да въведем нови управленски технологии. Това за ДПС не може да се смята, че ще бъде променено поведение, винаги сме застъпвали разбирането, че властта трябва да бъде отворена за гражданската експертиза преди взимането на решението . И тук в Разград с моите колеги решихме да споделим за първи път една своя идея, допълни Местан.
От ДПС няма да се впускаме в управленски авантюри – да влезем във властта заради самата власт. Ние бихме имали отношение само към управление, което ще бъде стабилно, каза още Лютви Местан и допълни, че за да бъде стабилно, едно управление трябва да бъде управление на ясната програма, зад която да стои широко политическо съгласие”.
Това е изключително важно. Няма нужда от италиански сценарий, България не може да си позволи перманентни парламентарни и правителствени кризи. Движението за права и свободи вижда своята роля в процеса на възстановяване на демокрацията, която Бойко Борисов и неговото управление изкривиха, за да се стигне до тази ситуация на улични протести”, каза още председателят на ДПС.
Лютви Местан заяви своята позиция, че нито той, нито който и да е от ДПС по никакъв начин не е коментирал нито една персонална кандидатура било за министър-председател, било за министър в служебния кабинет, който се очаква президентът Плевнелиев да обяви на 13 март.
„Ние изведохме само общите принципи, да не бъдат хора, свързани с властта и да не бъдат хора, които да са свързани с партийни централи, защото този кабинет ще бъде служебен. Явно обаче някой е въздействал върху президента и той трябва да каже кой. Какво има предвид под „Обстрелват всеки мой кандидат”? Вие да сте чули да е номинирал някого досега? Аз не съм чул. Да е предложил публично кандидат за министър-председател? Казвам ви, с нас не е съгласувал каквото и да е име, не само на министър-председател, но дори и на министър. И не искаме да съгласува. Това не е наша работа, това е негово изключително правомощие. Но, за да твърди, че някой обстрелва кандидатите му, означава, че той е съгласувал с някого другиго своите намерения. Неговите намерения трябва да са били известни на някого, за да може той да отстрелва тези намерения. И трябва да го питате с кого е съгласувал и какви имена, каквито са отстреляни. Добре е за президентът да не бави повече и на 13 март да чуем състава му за служебен кабинет и да бъде издаден указът за разпускането на 41-вото Народно събрание”.
Това каза председателят на ДПС Лютви Местан на въпрос, касаещ думи на президента на страната пред журналисти, че всяка негова кандидатура за служебния кабинет е обстрелвана.

2 коментара

2 коментара

 1. Име...

  08.03.2013 at 15:05

  Mestan e nai-golqmata podmetka v bulgaria

  0
 2. Анонимен

  08.03.2013 at 13:10

  tozi terorist nyama li koy da go razkara? bahti boklika

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™