неделя, 18 март, 2018
4 702

46-годишната Мергюл ще прекара година и осем месеца в затвора за контрабанда на цигари

По обвинителен акт на Районната прокуратура  в  Кърджали е осъдена Мергюл Е. на 46 г., за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

През пролетта на 2015 г. Мергюл Е. закупила от  Одрин, Република Турция 320 кутии цигари без акцизен бандерол, след което с автобус се върнала в Кърджали. Там е проверена от полицейски служители, които установили цигарите в носените от нея чанти. При претърсване на дома й са намерени още 11 кутии цигари без бандерол. Стойността на стоките възлизала на 2 454  лева.

Мергюл Е. е призната за виновна от Районен съд – Кърджали за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и за това й е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година при “общ” режим и глоба в размер на 2 454 лева.

Деянието на Мергюл Е. е било извършено в изпитателния срок по предходно осъждане – за контрабанда – системно пренасяне през границата на цигари и тютюн без бандерол през 2011-2012 г., за което през 2013 г. тя е била осъдена на „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца условно с изпитателен срок от три години. Поради тази причина е постановено ефективното изтърпяване и на това наказание.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени