събота, 26 май, 2018
0

В Кърджали заседава Управителният съвет на волейболната федерация

Федерацията по волейбол провежда  изнесено извънредно общо събрание  днес  в Кърджали. В родопския град  дойдоха 32 делегати от 119 волейболни  клуба в страната.   Тук са  президентът на федерацията Данчо Лазаров и вицепрезидентът й Любомир Ганев. Форумът, който се провежда в залата на  хотел „Арпезос“,  има само три точки – промени в устава, обсъждане и приемане на стратегия за развитието на плажния волейбол до олимпийските игри в Рио (2016 г.) и “разни”.
Събранието започна с  обсъждането на  три предложения за промени в устава. Представи ги  председателят на правната комисия  към волейболната федерация  проф. Огнян Герджиков. Предложенията са от  волейболните клубове „Виктория Волей“, „Арда“ – Кърджали и „Казанлък“.  Те са във връзка са  срока за кандидатурите в Управителния съвет,  регламентирането на статута на постоянните комисии и  актуализиране на устава  във връзка  със закона за физическото възпитание и спорта.

За провеждането на това събрание бе намекнато още на заседанието през октомври, когато президентът Данчо Лазаров получи последен мандат.   Междувременно 5 от клубовете в Суперлигата се обявиха срещу последните решения на Управителния съвет относно финалната фаза на шампионата. В официална декларация ръководствата на “Марек”, ЦСКА, “Славия”, “Пирин” и “Монтана” изразиха несъгласие със съкращаването на първенството и въвеждането на “златен гейм” в плейофните серии. Освен това въпросните клубове не одобряват и решението на УС финалът да се състои само в една среща на неутрален терен – в зала “Христо Ботев”. С декларацията петте отбора напомнят, че искат сами да администрират Националната лига, и заплашват, че ако не получат положителен отговор, може да предприемат определени мерки.

В съответствие с изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта, членове на БФВ са само спортни клубове, получили спортна лицензия и вписани в Националния регистър на спортните организации към МФВС, а техни легитимни представители са само президентите на отборите или специално упълномощени лица.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени