събота, 23 юни, 2018
0

НСА „Васил Левски” вече ще лицензира треньорите по волейбол у нас

Три часа продължи Извънредното Общо събрание на Българската федерация по волейбол в Кърджали. Сбирката събра представители на 38 клуба,  е заявил пред „Гонг“  вицепрезиденът на БФВ Петър Кънев. Той разказа, че срокът за кандидатиране за председател на централата вече е не 3, а 1 месец, че НСА вероятно ще лицензира треньорите у нас, че уставът на БФВ вече е уеднаквен с този на FIVB и CEV, че ще бъдат организирани първенства по плажен волейбол за младша и старша възраст, че е приета 8-годишна програма за развитието на плажния волейбол у нас и други.

Регистрираните делегати на събранието са били запознати от Петър Кънев за организацията към момента на предстоящите мачове на България за Световната лига, за програмите и преговорите на селекционерите ни Камило Плачи и Марчело Абонданца, за фактите около стопанисването на зала „Христо Ботев” , а съко така за разговорите с кмета на София Йорданка Фандъкова и Общината.

Председателят на Правната комисия към БФВ проф. Огнян Герджиков е предложил, а след това са били приети промени в Устава на БФВ идентични и уеднаквяващи с тези на Световната (FIVB) и Европейската (CEV) централи. Според една от тях срокът за подаване на молба до УС на БФВ за кандидатиране за председател на централата се намалява от 3 на 1 месец.

Общото събрание е представило наредба, според която Национална спортна академия „Васил Левски” вече ще лецинзира треньорите по волейбол у нас. Това ще става безплатно, въпреки че в Италия има такса. Самата наредба и проекто-договор между БФВ и НСА са били предоставени на клубовете и те имат 2 седмици да направят своите забележки по тях.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™