понеделник, 19 март, 2018
0

Лютви Местан: Върху служебния кабинет тегнат съмненията за партийна ангажираност

Министър-председателят и още трима министри са били членове на политически кабинети на правителството на Бойко Борисов, защото той лично ги е назначил. Това заяви пред журналисти Лютви Местан, председател на Движение за права и свободи (ДПС), на извънреден брифинг след като преди час и половина президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебното правителство. Върху служебния кабинет като персонален състав на министрите тегнат и ще тегнат съмненията за партийна ангажираност, заяви Местан.
Той посочи, че при представянето на състава на служебния кабинет, президентът е заявил, че не е гледал партийната окраска на министрите.
„А трябваше, защото основното очакване от президента беше именно да предложи състав на служебния кабинет, върху който да не тегнат съмнения за партийна ангажираност на министрите”, подчерта Лютви Местан.
По думите му – и министър-председателят в служебния кабинет се обвързва и с името на Иван Костов, което го прави обвързан с двама министър-председатели. „Министърът на вътрешните работи също има своя ангажираност”, подчерта Местан.
Всичко ни кара да мислим, че служебния кабинет е кабинет на зам.-министри на Бойко Борисов, заяви Лютви Местан.
Ванина НЕДКОВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени