събота, 23 юни, 2018
0

Сергей Станишев: Областните управители трябва да бъдат сменени, ако служебното правителство е надпартийно

Областните управители имат специална функция по отношение на организиране на изборите и съхраняване на изборната документация. Всички областни управители са назначени политически от партия ГЕРБ. Те трябва да бъдат сменени, ако това действително е надпартийно правителство. Това каза председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев на пресконференция.
„По отношение на разкриването на действителното състояние: Много бързо ще проличи в действията на министъра на финансите и на другите министри дали се опитват да заметат следите от това безобразно управление, което докара България до икономическа, социална и политическа криза или ще кажат истината”, каза още Станишев.
„По третата задача на служебното правителство: за спешните социални мерки. И досега, при действащ парламент, нито едно от нашите искания, които са насочени конкретно към решаване проблемите на хората, не беше решено. Давам пример – от няколко седмици е внесен проект на решение на парламента от ПГ на „Коалиция за България”, в което се настоява за забрана спирането на тока на гражданите. Второ – въвеждане на 2 тарифи – евтина тарифа дневна и нощна до определено количество електроенергия и по-скъпа пазарна тарифа. Трето – прехвърляне на средствата за енергийни помощи от есента към този момент. Това е необходимо да се направи, защото двойната тарифа ще облекчи плащането на бъдещите сметки. И мнозинството се изгаври с това предложение, въпреки личното обещание на г-жа Цачева по време на Консултативния съвет за национална сигурност да ни подкрепят за приемането на това решение. То пак е отхвърлено”, добави Сергей Станишев.
Мария КАЛОЯНОВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™