понеделник, 19 март, 2018
0

Горски предприемачи и лесовъди от Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали се вдигат на протест

Горски предприемачи и лесовъди от района на Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали се вдигат на протест срещу корупционните схеми в сектор „Горско стопанство“. Това съобщи Димитър Джоков, член на Браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи – Булпрофор и на Инициативния комитет на Асоциация „Да спасим горското предпиремачество в България“, цитиран от Радио „Фокус”.

В продължение на година и половина протестираме против политиката на правителството в сектор „Горско стопанство“ и срещу това да се правят експерименти с нас, каза Джоков. По думите му, и в Софийската стокова борса, и в огромните държавни предприятия, създадени у нас, сега се правят търгове за определени фирми. Дори в момента се готвят дългосрочни договори за 15 години напред за продажба на дървесината на определени фирми, добави Джоков. Предприемачите в горския сектор искат до изборите да не се предприемат никакви действия по корупционни търгове и подписване на дългосрочни договори от страна на ръководствата на тези предприятия. Според него, сами по себе си тези предприятия представляват монопол на бранша и са една бандитска централизация. Те се простират на територията на 40 горски стопанства у нас.

Днес  представители на 100 фирми в бранша ще се срещнат с ръководството на Южно централно държавно предприятие, за да поискат да се спрат всички търгове и подписване на дългосрочни договори до изборите. Те ще поискат и среща с новоназначения министър от служебния кабинет.

На срещата ще присъстват и представители на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и на Браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи. Срещата е от 12.00 часа в хотел „Екзотик“ – на околовръстното шосе по пътя за село Марково.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™